House

Št. izdelkov: 0
0

Pogoji poslovanja


Splošno

Splošni pogoji poslovanja določajo pravice in obveznosti kupcev spletne trgovine www.chipolino.si in ponudnika izdelkov, BIOWAY, Tanja Toplak s.p., Tesovnikova 19, 1000 Ljubljana, matična številka: 3392473000, s šifro dejavnosti 46.180, ID: 68888414. V spletni trgovini kupci lahko naročajo izdelke, ki so navedeni na teh straneh in so na voljo do odprodaje zalog.

Zaradi različno kvalitetnih prikazovalnikov slik ali drugih vzrokov, lahko pride do odstopanj v barvnih odtenkih.

Cene

Vse navedene cene za izdelke so izražene v EUR z vključenim 22 % DDV-jem. Cena, po kateri ste blago naročili velja dokler blaga ne dostavimo. Cene izdelka, vrednost DDV-ja in strošek poštnine so vidni v nakupovalni košarici še pred zaključkom naročila. Pogodba o nakupu blaga med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo.

Potrditev naročila

Po zaključku naročila bo kupec na svoj elektronski naslov, ki ga je posredoval ob naročilu, prejel elektronsko obvestilo o vseh podrobnostih o naročilu. Z omenjenim sporočilom je kupec seznanjen, da nas lahko v primeru kakršnihkoli vprašanj kontaktira preko elektronske pošte: info@chipolino.si

Načini plačila in plačilni pogoji

Spletna trgovina www.chipolino.si nudi dva načina plačila:

  1. Plačilo po povzetju; Naročilo plačate dostavljavcu z gotovino, ko vam le-ta dostavi naročeno blago. Pogodbo imamo sklenjeno z GLS-om.
  2. Plačilo ob osebnem prevzemu; Blago poravnate, ko se osebno oglasite na sedežu podjetja – po predhodni najavi.

Dostava

Dobavljivost posameznega artikla je prikazana na strani artikla. Blago na zalogi prejmete naslednji delovni dan od naše odpreme. To je 1 dan. Trudimo se, da je blago stalno na zalogi, v kolikor ne bo, vas o tem pisno obvestimo, tudi glede dobavljivosti posameznega artikla.

Dostavna služba, si pridržuje pravico na primeren način preveriti istovetnost prevzemnika blaga (vpogled v osebne ali druge dokumente) z namenom izročitve naročenega blaga pravemu naročniku.
 Dostava izdelka je zaključena, ko vam dostavljavec preda paket oz. ko prevzamete paket. Prevzem pošiljke potrdite z lastnoročnim podpisom.

Če med poskusom dostave niste dosegljivi na izbranem naslovu, vas bo dostavljavec poklical na vaš posredovano tel. št., ter ponovno in brezplačno dostavil naročeno blago – po vnaprej dogovorjenem času z vami. Če ponovna dostava ne bo uspešna, se paket vrne pošiljatelju.

Naročene izdelke pošiljamo na naslov, ki ga je kupec vnesel med postopkom naročila blaga. Izdelke dostavljamo na območju Slovenije. Na željo kupca in na njegove stroške blago, po predhodnem dogovoru, lahko dostavimo tudi izven območja Slovenije. Stroške dostave v tem primeru zaračunamo po ceniku GLS ali Pošte Slovenije za mednarodne poslovne pakete.

Za dostavo imamo sklenjeno pogodbo z GLS.

Podjetje BIOWAY, Tanja Toplak s.p. ne odgovarja za poškodbe, uničenje ali nezmožnost zagotavljanja izdelkov zaradi vojne ali civilnega nemiru, stavk, prenehanja dela v industriji, neuspešne dostave, požara, nevihte, poplav ali neurij, okvar, namernih poškodb, kraje ali katere koli druge višje sile.

Lahko se odločite tudi za osebni prevzem, kot tudi ogled artikla pred samim nakupom. Obvezno po predhodnem dogovoru na tel. št. : 041/44-22-18 ali mail: info@chipolino.si

Veljavnost naročila

Kupec s svojim naročilom potrjuje, da sprejema naše prodajne pogoje. Kupec lahko odstopi od naročila v 14-ih dneh po prejemu blaga. V primeru, da ne moremo zagotoviti dobave blaga lahko odstopimo od naročila. Kupca o tem obvestimo na elektronski naslov oz. telefon. Cena velja od dneva naročila do dostave blaga.

Vračilo izdelkov / Odstop od naročila

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta), brez razloga vrnete v rokih skladnih s 43. Členom Zakona o varstvu potrošnika.

Kupljeno blago morate vrniti nepoškodovano, v nespremenjeni količini brez sledov uporabe ter z vso pripadajočo dokumentacijo. Vse morebitne stroške vračila krije kupec. 
Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 15 dneh. Na željo kupca pa lahko kupnino delno ali v celoti upoštevamo kot dobropis pri morebitnem drugem nakupu.

Podjetje blaga ni dolžno sprejeti, če je blago uničeno, pokvarjeno, (delno) izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, razen, če se obravnava kot reklamacija in je bilo blago v takem stanju že pred prejemom in je kupec/prejemnik to takoj sporočil podjetju ali dostavljalcu, od katerega je blago prejel. Priložena mora biti kopija originalnega računa oziroma drugo dokazilo, da je bilo blago kupljeno pri prodajalcu, kateremu se vrača.

Naslov za vračilo kupljenega blaga je BIOWAY, Tanja Toplak s.p., Tesovnikova 19, 1000 Ljubljana.

Pozornost pri nakupu preko spletne trgovine;

  • previdno odprite embalažo proizvoda in jo ohranite v nespremenjenem stanju, dokler niste v celoti prepričan, da vam artikel ustreza
  • pazite, da pri rokovanju z artiklom ne pride do poškodb in prask
  • artikli, na katerih so vidne sledi uporabe (prah, praske, madeži, umazanija) niso primerni za vračilo, ker so higiensko oporečni
  • vidne sledi montaže so poškodbe, ki nastanejo pri sestavi izdelkov (npr.vozičkov).

V kolikor niste prepričani, da izdelek ustreza vašim zahtevam, ga ne sestavljajte.
Če želite izdelek v zakonsko določenem roku vrniti, ga ne smete uporabljati.
Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da lahko izdelek odprete, ga pregledate in v primeru, da vam ne ustreza, ali če so bila vaša pričakovanja glede izdelka drugačna, odstopite od nakupa. Ta priporočila ne veljajo, če je izdelek ob nakupu okvarjen oziroma ne deluje. V tem primeru morate nakup reklamirati.

Vračilo kupnine

Če odstopite od naročila vam vrnemo plačilo (zmanjšano za strošek dostave). Strošek vračila blaga pri odstopu od naročila krije kupec. Denar vrnemo takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 8-dneh po prejemu pisnega sporočila o odstopu od naročila, ter vrnitvi blaga.

Reklamacije / Informacije

V primeru morebitnih reklamacij ali dodatnih informacij v zvezi z izdelki, nam to sporočite na naslov: BIOWAY, Tanja Toplak s.p., Tesovnikova 19, 1000 Ljubljana, po elektronski pošti: info@chipolino.si ali mobilni telefon 041/442 218

Blago lahko reklamirate, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.

Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. 

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Če želite blago vrniti na naše stroške se o tem najprej dogovorite preko elektronskega naslova info@chipolino.si

Drugačen način vračila na naše stroške ni možen. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

V primeru, da ste prejeli paket poškodovan (med transportom), le tega takoj reklamirajte vašemu dostavljalcu in nas obvestite na mail info@chipolino.si .

Če ste prejeli napačen izdelek ali izdelek z napako nas takoj obvestite na mail info@chipolino.si .

Izdelek Vam bomo zamenjali ali vam vrnili vaš denar. Seveda bomo pokrili stroške pošiljanja novega artikla mi.

Ustreznost izdelkov

Zaradi različno kvalitetnih prikazovalnikov slik ali drugih vzrokov, lahko pride do odstopanj v barvnih odtenkih. Prizadevamo si, da bi fotografije predstavljale realistično sliko izdelka. Še vedno pa je mogoče, da je percepcija posameznega izdelka preko fotografije drugačna, kot je lahko kasneje pri fizičnem stiku z izdelkom. Prav tako lahko barva izdelka na zaslonu računalnika bistveno odstopa od prave barve izdelka, na kar pa žal ne moremo vplivati. Pridržujemo si tudi pravico do morebitnih napak v opisu posameznih izdelkov.

Garancija

Minimalni garancijski rok za izdelke je skladno z veljavno zakonodajo v Republiki Sloveniji 12 mesecev. V času garancijskega roka za servisiranje izdelka poskrbimo mi. Izdelek, za katerega uveljavljate garancijo skupaj z računom in dostavite na naš naslov.

Garancijska izjava

Jamčimo za kakovost izdelka oziroma brezhibno delovanje v garancijskem roku, če ga boste uporabljali v skladu z njegovim namenom in priloženimi navodili.

Garancijski rok začne teči z dnem izročitve izdelka kupcu.

Če vaš izdelek ne bo popravljen v 45 dneh od sprejema v popravilo, bomo vaš izdelek zamenjali z novim.

Čas v katerem vam je zagotovljen servis, vzdrževanje, nadomestni deli in priklopne aparate je vsaj 3 krat daljši od originalnega garancijskega roka (ne velja za podaljšan garancijski rok).

Popravila na domu zaradi zahtevnosti in neprenosljivosti sodobne servisne opreme ter razpoložljivosti rezervnih delov niso mogoča.

Prodajalec ni usposobljen za tehnično presojo glede morebitnih okvar in tako tudi ne more odločati o zamenjavi izdelka brez mnenja proizvajalca, Chipolino Ltd.

Če pooblaščeni servis ugotovi, da je za nedelovanje izdelka kriva neprimerna uporaba ali vzdrževanje oz. kakršnokoli nepooblaščeno poseganje v izdelek bodo kupcu zaračunani stroški popravila ter poštnina oz. stroški diagnostike ali pregleda.

Varstvo potrošnikov

Spoštujemo zakon o varstvu potrošnikov, kot tudi poslujemo v skladu z zakonom o elektronskem poslovanju na trgu.

Zbiranje osebnih podatkov

Obvezujemo se, da bodo kakršnikoli osebni podatki pridobljeni preko spletne strani www.chipolino.si v celoti ostali v lasti podjetja BIOWAY, Tanja Toplak s.p., (upravljalec domene www.chipolino.si) in bodo služili izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila, razen če ni uporabnik spletne strani posebej privolil v kakšno drugačno obliko uporabe posredovanih podatkov. Z vsemi posredovanimi osebnimi podatki bomo brezpogojno ravnali v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira: vaše ime, priimek, telefon, elektronski ali navadni naslov. Vaše podatke zbiramo v primeru izvedbe spletnega nakupa, naročila kuponov, e-kuponov ter naročilu na e-novice in ostale e-publikacije. Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletne straniwww.chipolino.si, se uporabljajo izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila, razen če ni uporabnik spletne strani posebej privolil v kakšno drugačno obliko uporabe posredovanih podatkov (naročilo kuponov ali e-kuponov, naročila na e-novice), ki se lahko uporabljajo za drugačne namene.

Varovanje osebnih podatkov

Obvezujemo se, da bodo osebni podatki, pridobljeni preko spletnega mesta v celoti ostali hranjeni, varovani in obdelovani s strani podjetja BIOWAY, Tanja Toplak s.p. . Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo upravljavec spletnega mesta ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in v skladu z evropsko zakonodajo.

Če se vaši osebni podatki (pošta številka, naslov ali e-naslov, telefonska številka) spremenijo, nas, prosimo, o tem obvestite na info@chipolino.si .

Podjetje BIOWAY, Tanja Toplak s.p., ne odgovarja za morebitne napake, ki so posledica posredovanja napačnih podatkov ob izpolnjevanju spletnega obrazca spletne trgovine.

Podatki na straneh

Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb tako splošnih pogojev kot tudi pogojev spletne trgovine . Napake so možne in zanje ne prevzemamo nikakršne odgovornosti.

Omejitev odgovornosti

Vsebine spletnega mesta so informativnega značaja, zato podjetje BIOWAY, Tanja Toplak s.p. ne prevzema nikakršne odgovornosti za točnost in popolnost objavljenih podatkov ali za kakršnokoli morebitno škodo, ki bi obiskovalcu nastala kot posledica uporabe informacij na spletnem mestu. Podjetje BIOWAY, Tanja Toplak s.p. bo z vzdrževanjem vsebin spletnega mesta skušal zagotavljati njihovo ažurnost in točnost podatkov, vendar ne jamči in ne prevzema nobene odgovornosti za njihovo točnost in celovitost. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Podjetje si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali ukinitve spletnih strani (v celoti ali delno) brez predhodnega opozorila.