Trgovina


Akcija
Slika – Doidy cup z bleščicami

Doidy cup z bleščicami

7,00 5,74

Šifra izdelka: 12620
Počisti

Opis

Hiter predogled
Doidy cup – skodelica za dojenčke z nagibom je bila zasnovana na podlagi znanstvenih spoznanj, z namenom naučiti dojenčke piti iz kozarca ali skodelice. Zakaj je boljša od stekleničk za dojenčke?
Malčki (od 3 mesecev dalje) radi pijejo iz skodelice z dvema ročajema, ker:
– jim je vsebina vidna
– zaradi zasnove skodelice jim ni potrebeno nagibati glave
– skodelice ni potrebno nagibati, da bi videli vsebino
– naučijo se piti z roba skodelice/šalčke, kozarca in jo/ga tudi pravilno odložiti
– sami narekujejo tempo in količino hranjenja/pitja in tako ne prihaja do tega, da bi malček zaužil preveč

Navodila za uporabo:
– ko prvič uporabljate skodelico, natočite vanjo manjšo količino tekočine, skodelico pa držite spodaj. Rob skodelice položite na spodnjo ustnico in pustite otroku, da zaužije kolikor hoče. Pri 5 mesecih otroci skušajo že sami rokovati s šalčko (dvignejo in odložijo) in skušajo piti.
– na začetku se bo najbrž pripetilo, da se bo otrok nekajkrat polil, a je to edini način, učenja
– priporočljivo je, da imate na izletih vso tekočino/pijačo namenjeno otroku ločeno, zaprto, skodelico pa shranjeno v plastični vrečki. Odvržite tekočino, ki je bila kakorkoli v stiku s slino.

Uživanje tekočine iz Doidy cup-a spodbuja pravilno gibanje celotnih ust in pomaga razviti sposobnost grizenja, saj so pri pitju uporabljene mišice čeljusti, ust in jezika. Pomaga pri razvoju koordinacije (oči – usta)
– za otroka so to povsem naravni gibi zaradi česar je prehod z dojenja ali stekleničke lažji
– dojenčki, ki se dojijo lahko že pri starosti 3 mesecev začnejo uporabljati Doidy cup za načrpano mleko. Pri odvajanju dojenja ni razloga za uporabo stekleničke, pač pa lahko uporabimo kar Doidy cup.
– za otroke, ki se ne dojijo in se hranijo prek stekleničke, je priporočljiv prehod na Doidy cup pri 6 mesecih ali prej, vse stekleničke pa naj bi se prenehale uporabljati pri enem letu
– H.E.A.že od leta 1999 priporoča pitje iz skodelic ali kozarcev.
– strokovnjaki priporočajo Doidy cup za pomoč pri preprečevanju zgodnjega gnitja mlečnih zob, slabih prehranjevalnih navad, motenj v govoru, anemije, podhranjenosti
– logopedi pri svojih terapijah uporabljajo Doidy cup za učenje gibov ustnic in jezika. Prav tako ga uporabljajo starejši, ljudje z alzheimerjevo boleznijo in ljudje z motnjami v duševnem razvoju. Skodelica rdeče in rumene barve je bolje vidna ljudjem, ki imajo delno barvno slepoto.
– Doidy cup je proizveden v Veliki Britaniji, testiran (EN 14350), narejen iz hrani varnega polyethylene, ki ne vsebuje bisphenol, phthalate ali pvc-recyclable.
– je bolj higienična kot steklenička za dojenčke. Lahko jo sterilizirate, perete v pomivalnem stroju (zgornji prostor) ter jo hranite v hladilniku.
– je UNICEF Baby friendly
– prejemnica nagrade “Best of the Best” v raziskavi, ki jo je opravila organizacija TIPS.
– Vendar nikoli ne pustite otroka samega, nenadzorovanega, ko je ali pije!

SLIKA JE SIMBOLIČNA. BARVA JE LAHKO V ŽIVO DRUGAČNEGA ODTENKA!

Additional information

Teža 1 kg
Barva

Bleščice temno roza